Menu
TOPZINE.cz

Recept na obrácený jablečný koláč. Pochoutka s vůní podzimu

Pokud si nevíte rady, co si počít s jablky, která se vám doma nahromadila, a klasický štrúdl se vám již omrzel, vyzkoušejte tento jablečný koláč. Chuť jablek vám připomene léto, zatímco náznak perníku a skořice vás naladí na zimní období.

Vyzkoušejte koláč, který vypadá opravdu efektně a zároveň není vůbec složitý.

Ingredience na obrácený jablečný koláč:

  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 110 g másla
  • 4 jablka
  • citronová šťáva z půlky citronu
  • 4 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 150 ml mléka
  • lžička skořice

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, poté je zakápneme citronovou šťávou. Nachystáme si koláčovou formu a vyložíme ji pečícím papírem, který vymažeme máslem a vysypeme 2 lžícemi třtinového cukru. Zbylé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a důkladně vymícháme se 4 žloutky v ucelenou hmotu. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku a přidáme mléko, opět promícháme.

Z bílků vyšleháme sníh a přidáme k ostatním surovinám na těsto. Na připravený plech vysypeme nakrájená jablka a na ně navrstvíme těsto.

Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 45 minut. Po vytažení z trouby koláč vyklopíme z formy a poprášíme skořicí. Až koláč zchladne, můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na obrácený jablečný koláč. Pochoutka s vůní podzimu