×
TOPZINE.cz

Recept na lahodnou cuketovou polévku potěší i vegetariány

Pokud máte rádi krémové polévky všeho druhu, tak určitě doporučuji vyzkoušet tuto lahodnou cuketovou polévku.

FOTO: Cuketová polévka
Cuketová polévka ozdobená smetanou, pečivem a pažitkou, Foto: Veronika Hricková, Topzine.cz

Cuketa sama o sobě má velice jemnou chuť, snadno přejímá chuť ostatních přísad, proto je vhodné kořenit a používat výrazné ingredience jako je česnek. Cuketová polévka je velmi snadná a hlavně si ji můžeme dochutit, jak chceme.

Na základní recept potřebujeme:

1 větší cuketu
3 stroužky česneku
olivový olej
vývar nebo bujón
smetanu na vaření
sůl, pepř

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky bez vnitřních semínek. Stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na plátky.

Vezmeme střední hrnec, na dno nalijeme olivový olej, který necháme lehce zahřát a orestujeme na něm nakrájený česnek. Přidáme cuketu a dusíme asi 10 minut, dokud cuketa nezměkne, poté přidáme vývar nebo nachystaný bujon, zalijeme (jen tak, aby cuketa byla ponořená) a necháme vařit dalších 10 minut. Až je cuketa uvařená, rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a dochutíme pepřem a solí. Polévka je hotová a můžeme servírovat.

Na ozdobu můžeme použít opraženou housku, zakysanou smetanu a pažitku.

Pokud je polévka stále moc řídká před zjemněním smetanou, přidáme nakrájený brambor a necháme povařit a poté znovu rozmixujeme.

Přeji dobrou chuť!



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..