Menu
TOPZINE.cz

Recept na kari se švestkami provoní vaši kuchyni exotikou

Jednoduchý, variabilní a hřejivý oběd, jehož největší výhodou je fakt, že lze modifikovat podle zásady „co dům dal“. Základem je směs rýže a čočky, která se dá okořenit a dochutit vším, co najdete ve spíži.

FOTO" Kari se švestkami

Kari se švetskami vnese do vaší kuchyně vůni Indie, Foto: Marcela Nováková, Topzine.cz

Nenechte se odradit zdánlivě nudným jídlem, moje návštěva se po kari olizovala až za ušima. A navíc indický subkontinent v podstatě nic jiného nejí.

Budete potřebovat:

hrnek červené čočky (dá se použít i obyčejná hnědá, ale červená je jemnější)
hrnek rýže (nejlépe druh basmati)
švestky čerstvé i sušené
mrkev
cibule
rozinky
kari a římský kmín
sůl

Uvařte rýži podle návodu, na posledních 5 minut k ní přisypejte červenou čočku. Nakrájejte cibuli na kostičky a oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Na oleji opečte cibulku s mrkví. Až cibule zesklovatí, přidejte čočku a rýži. Přidejte nakrájené švestky a rozinky, okořeňte a osolte podle chuti.

Vyzkoušejte i jiné kombinace: např. místo švestek čerstvý ananas.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na kari se švestkami provoní vaši kuchyni exotikou