×
TOPZINE.cz

Recept na italský chléb foccacia. Jeho příprava je tak jednoduchá

FOTO: Foccacia
Italský chléb je to pravé na léto. Foto: Veronika Uchytilová

Nechystáte se letos k moři a rádi byste na malou chvíli pocítili jeho blízkost? Co takhle zkusit jednoduchý italský chléb foccacia.

FOTO: Foccacia
Italský chléb je to pravé na léto. Foto: Veronika Uchytilová

Jeho příprava je tak jednoduchá, že ho hravě zvládne i začátečník. Na jeho chuti ale nic neubírá. Je to opravdová delikatesa.

Ingredience: 0,5 kg hladké mouky, 4 dcl vlažné vody, půl kostky běžného droždí, olivový olej, sůl, bylinky dle chuti

Do vlažné vody rozdrobíme droždí a mícháme, dokud se nám ve vodě nerozpustí. Rozpuštěné droždí smícháme s moukou a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 250°C.

Po vykynutí těsto poprášíme hladkou moukou, aby se nám s ním lépe pracovalo, vyklopíme ho a následně ho rozdělíme na dvě poloviny. Z každé půlky prsty vytvarujeme 1 cm tlustou placku, kterou potřeme olivovým olejem, posypeme solí a bylinkami. Prsty uděláme do těsta důlky, aby se olej, sůl a bylinky lépe dostaly do těsta.

Dáme péct na přibližně 10 až 15 minut.

Tato pochoutka se hodí nejen jako příloha k čemukoli, ale je výborná také samotná, teplá i studená. Chléb můžeme potřít také česnekem.

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..