×
TOPZINE.cz

Recept na domácí marokánky s čokoládovou polevou

Toužebně vzdycháte vždy, když v cukrárně za sklem vidíte tu výbornou dobrotu, při jejíž konzumaci málem přicházíte o chrup? Zkuste si postrach všech stoliček udělat letos k Vánocům!

FOTO: CUkroví
Marokánky se stávají vánoční klasikou, Foto: Eva Mácová, Topzine.cz

Je třeba:
250 ml smetany ke šlehání
150 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 1/2 polévkové lžíce hladké mouky

300 g směsi (např: kandované ovoce,
rozinky, arašídy, ořechy…)

Směs kandovaného ovoce a oříšků si nakrájíme na menší kusy, jak to známe z cukrárenských marokánků a nachystáme si ji bokem.

Ze šlehačky cukrů a mouky uvaříme v hrnci hustou kaši, do které po vychladnutí směs vmícháme.

Na plech vyložený pečicím papírem dáváme pomocí dvou lžiček hromádky polotovaru dostatečně daleko od sebe. Směs se v troubě bohatě rozteče. Hromádky tvořte tak velké, jak si přejete mít rozlehlé výsledné marokánky.

Není třeba bát se nových druhů cukroví

Hromádky rozplácneme vidličkou. Pokud se k ní náš výtvor lepí, můžeme ji mezi prací namáčet v pitné vodě. Pečeme na 160 °C dozlatova.

Po ztuhnutí a zchladnutí poléváme čokoládovou polevou.

OBR: Rubrika Apetit - čtenářské tipy

3/5 - (3 votes)

3/5 - (3 votes)


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..