Menu
TOPZINE.cz

Recept na čokoládovou pěnu. Přípravu mousse au chocolat zvládne každý

Při přípravě dokonalých dezertů se vyplatí inspirovat se u Francouzů. Vědí, že sladká tečka je nejlepším zakončením dobrého oběda. Připravte si i vy proslulou čokoládovou pěnu.

Čokoládová exploze pro vaše chuťové pohárky. FOTO:Kristýna Kolibová, TOPZINE.cz

Čokoládová pěna (Mousse au chocolat) je jedním z nejpopulárnějších čokoládových dezertů na světě. Jemná a nadýchaná čokoládová pochoutka je přímo explozí blaha pro chuťové pohárky.

Ingredience na 4 porce:

175 g tmavé čokolády (s obsahem 70 až 80% kakaového prášku)
2 lžíce másla
4 bílky
špetka soli
2 lžíce cukru
250 ml vychlazené smetany ke šlehání (33 % tuku)
1 vanilkový lusk (vanilkové aroma)

Na ozdobu: čokoládové hoblinky

Příprava: 20 minut
Chlazení: nejméně 2 hodiny, ideálně 1 den

Čokoládu nalámeme do mísy a položíme na hrnec, ve kterém se velmi pozvolna vaří voda. Nad párou čokoládu za stálého míchání rozpustíme. Poté sejmeme se sporáku a vmícháme máslo. Směs necháme trochu vychladnout.

V další míse z bílků a špetky soli ušleháme šlehačem jemný sníh. Přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nemáme sníh hezky tuhý. Vmícháme do něj připravenou teplou čokoládu.

Ze smetany a semínek vanilkového lusku ušleháme šlehačku, jejíž polovinu přidáme do čokoládové směsi.

Čtěte také: Recept na cupcakes s bílou čokoládou

Hotovou pěnu rozdělíme do 4 sklenic a uložíme nejméně na 2 hodiny do ledničky. Před servírováním zdobíme zbylou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami. Hoblinky nejlépe vyrobíme za použití hrubého struhadla.

Pro skvělý výsledek:

Sníh je dokonale tuhý, když se na metle šlehače utvoří pevné špičky. Čokoládové hoblinky nám půjdou lépe od ruky, když tabulku čokolády před přípravou vložíme na pár minut do mrazáku.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na čokoládovou pěnu. Přípravu mousse au chocolat zvládne každý