×
TOPZINE.cz

Recept na božský jahodový koláč s drobenkou. Zvládne ho opravdu každý

jahodový koláč s drobenkou

Sezóna jahod je v plném proudu. Pro ty z vás, kteří milují jahody a koláče, máme skvělé řešení. Spojte vaše oblíbená jídla a zažijete ráj v ústech.

Tento koláč je tak jednoduchý, že ho zvládnou určitě i úplní začátečníci. Zkuste ho udělat třeba i s dětmi, ať už s vlastními nebo s mladšími sourozenci. Alespoň je na chvíli dostanete od televize a od počítače.

Na jahodový koláč budete potřebovat:

150 g tuku na pečení
150 g moučkového cukru
4 vejce
250 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
½ kypřícího prášku
10 lžic mléka
500 g čerstvých jahod

Na drobenku si připravte:

100 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g moučkového cukru

Tuk vytáhněte z chladničky dřív, aby změkl. Pak ho utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky a vanilkový cukr. Vše ušlehejte v lehkou pěnu. Poté vmíchejte mléko a prosetou mouku s kypřícím práškem.

Nakonec přidejte sníh ze čtyř bílků. Sníh si připravíte ušleháním bílků se špetkou soli elektrickým šlehačem.

Těsto nechte chvíli odpočinout a zatím si připravte plech nebo koláčovou formu. Vymažte ho tukem a vysypejte hrubou moukou. Omyjte jahody, zbavte je lístků a nakrájejte na kolečka.

Na plech nalijte těsto a poté na něj položte jahody.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Polohrubou mouku, máslo a moučkový cukr rukama rozemněte na drobenku a posypte jí koláč. Teď už jen stačí dát plech do trouby.

Čtěte také: Recept na nealkoholické jahodové mojito

Pečte, dokud nezezlátnou okraje. Prostředek koláče kontrolujte dřevěnou špejlí. Až se na ni nebude přichytávat těsto, koláč je hotový.

Čtěte také: Recept na obrácený jablkový koláč s vůní skořice

 

Recept na božský jahodový koláč s drobenkou. Zvládne ho opravdu každý
3.7 (73.33%) 3 hlas[ů]


Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..