Menu
TOPZINE.cz
Recepty na pečení

Recept na božský jahodový koláč s drobenkou. Zvládne ho opravdu každý

Sezóna jahod je v plném proudu. Pro ty z vás, kteří milují jahody a koláče, máme skvělé řešení. Spojte vaše oblíbená jídla a zažijete ráj v ústech.

Tento koláč je tak jednoduchý, že ho zvládnou určitě i úplní začátečníci. Zkuste ho udělat třeba i s dětmi, ať už s vlastními nebo s mladšími sourozenci. Alespoň je na chvíli dostanete od televize a od počítače.

Na jahodový koláč budete potřebovat:

  • 150 g tuku na pečení
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ kypřícího prášku
  • 10 lžic mléka
  • 500 g čerstvých jahod

Na drobenku si připravte:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 80 g moučkového cukru

Tuk vytáhněte z chladničky dřív, aby změkl. Pak ho utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky a vanilkový cukr. Vše ušlehejte v lehkou pěnu. Poté vmíchejte mléko a prosetou mouku s kypřícím práškem.

Nakonec přidejte sníh ze čtyř bílků. Sníh si připravíte ušleháním bílků se špetkou soli elektrickým šlehačem.

Recept na obrácený jablkový koláč: Zákusek s vůní skořice

Těsto nechte chvíli odpočinout a zatím si připravte plech nebo koláčovou formu. Vymažte ho tukem a vysypejte hrubou moukou. Omyjte jahody, zbavte je lístků a nakrájejte na kolečka.

Na plech nalijte těsto a poté na něj položte jahody.

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Polohrubou mouku, máslo a moučkový cukr rukama rozemněte na drobenku a posypte jí koláč. Teď už jen stačí dát plech do trouby.

Recept na nealkoholické jahodové mojito. Připravte sexy letní osvěžení

Pečte, dokud nezezlátnou okraje. Prostředek koláče kontrolujte dřevěnou špejlí. Až se na ni nebude přichytávat těsto, koláč je hotový.

Ohodnoťte tento recept:
4
Právě čtete

Recept na božský jahodový koláč s drobenkou. Zvládne ho opravdu každý