×
TOPZINE.cz

Recept na borůvkové muffiny. Upečte si jednoduchý moučník

Borůvkové muffiny krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo třeba na piknik.

FOTO: Muffiny
Borůvkové muffiny, Zdroj: sxc.hu

Anglické muffiny si našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, borůvkami.

Ingredience:
220 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 velká vejce
50 g rozpuštěného másla
150 ml mléka
100 ml medu
150 g borůvek
lžička pomerančové kůry
lžička mleté skořice

Návod na přípravu

Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte prošlehaná vejce, máslo, mléko a med. Důkladně promíchejte, ale nemusíte zpracovávat až dohladka, drobné hrudky těstu nevadí. Do promíchané směsi nakonec ještě přidejte borůvky a nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.

Mezitím si předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Speciální formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.

Lžící naplňte formy, vložte do trouby a pečte asi 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé a nazlátlé.

Před vyklopením je nechte chvíli vychladnout, mohly by se totiž potrhat.

Muffinové těsto můžete péct v silikonových nebo jednorázových papírových formičkách, které jsou dostupné v každých kuchyňských potřebách nebo specializovaných e-shopech.

Jeden muffin obsahuje cca: 1017  kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.

 



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..