×
TOPZINE.cz

Recept na borůvkové muffiny. Upečte si jednoduchý moučník

Borůvkové muffiny krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo třeba na piknik.

Anglické muffiny si našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, borůvkami.

Ingredience:
220 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 velká vejce
50 g rozpuštěného másla
150 ml mléka
100 ml medu
150 g borůvek
lžička pomerančové kůry
lžička mleté skořice

Návod na přípravu

Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte prošlehaná vejce, máslo, mléko a med. Důkladně promíchejte, ale nemusíte zpracovávat až dohladka, drobné hrudky těstu nevadí. Do promíchané směsi nakonec ještě přidejte borůvky a nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.

Mezitím si předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Speciální formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.

Lžící naplňte formy, vložte do trouby a pečte asi 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé a nazlátlé.

Před vyklopením je nechte chvíli vychladnout, mohly by se totiž potrhat.

Muffinové těsto můžete péct v silikonových nebo jednorázových papírových formičkách, které jsou dostupné v každých kuchyňských potřebách nebo specializovaných e-shopech.

Jeden muffin obsahuje cca: 1017  kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.

 

Jak se Vám líbil tento článek?
Jak se Vám líbil tento článek?


Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..