Menu
TOPZINE.cz

Recept na Bombardino. Zahřejte se tradičním nápojem italských sjezdovek

Na pořádné lyžovačce nesmí chybět občerstvení ve formě horkých nápojů, nejlépe alkoholických. Bombardino splňuje obojí. 

Italské Bombardino proslavila lyžařská střediska a říká se, že zahřeje víc než šála a čepice. Jde o italskou specialitu: vaječný koňak svařený s whisky nebo rumem, ozdobený šlehačkou.

Pokud si dáte Bombardino na svahu, nejspíš vás zaskočí vysoká cena. Udělejte si ho pro změnu doma, jen tak na zpříjemnění večera.

Ingredience (pro 2 porce)

  • 1 dcl vaječného koňaku
  • 0,4 dcl mléka
  • 0,4 dcl whisky nebo tmavého rumu
  • šlehačka na ozdobení

Nejlépe 15 minut předem si připravte šlehačku, aby měla čas na vychlazení. Pokud se rozhodnete vyrobit domácí šlehačku, budete potřebovat smetanu ke šlehání (s 31 % tuku) a ztužovač šlehačky.

Obojí dejte do vyšší nádoby a šlehejte elektrickým šlehačem zhruba 3 minuty, nebo dokud nebude mít hmota pevnou konzistenci. Hotovou šlehačku dejte do ledničky nebo zakrytou ven za okno.

Recept na koktejl Cosmopolitan. Umíchejte si drink ze Sexu ve městě

Do menšího kastrolku odměřte alkohol i mléko a na mírném plameni zahřejte. Bombardino se podává horké, nezahřívejte ho ale příliš – při teplotě nad 70 stupňů se alkohol vypařuje a v nápoji by rozhodně chyběl.

Bombardino nalijte do sklenic a ozdobené šlehačkou ihned podávejte.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na Bombardino. Zahřejte se tradičním nápojem italských sjezdovek