Kuře plněné nádivkou plnou afrodiziak a přelité čokoládovou chilli omáčkou je to pravé jídlo, kterým svého partnera překvapíte, nasytíte a ještě si zaděláte na dokonale žhavou noc. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek zaručený – bude chutnat vám oběma a nepochybně se stane stálicí mezi vašimi oblíbenými hlavními chody.
Kuře s čokoládovou omáčkou Foto: Lenka Rejfířová, Topzine.cz
Ingredience
1 středně velké kuře
nádivka
2 housky
100 g mletých nebo sekaných mandlí
1,5 dl mléka
20 g másla
2 vejce
čerstvé lístky bazalky
1 lžička mletého zázvoru
snítka petrželky
sůl, pepř
čokoládová omáčka
1 tabulka kvalitní hořké čokolády (min. 60 % kakaa)
200 ml smetany ke šlehání (12%)
1 chilli paprička nebo chilli koření
Kuře propláchneme studenou vodou a na povrchu i zevnitř prosolíme. Troubu rozpálíme na 200 stupňů a začneme s přípravou nádivky. Housky nalámeme do větši misky, přidáme oloupané mandle, žloutky a mléko, natrhané lístky bazalky, kari, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který po částech přidáváme ke směsi a jemně promícháváme. Ochutnáme a případně dochutíme (není na škodu, když je nádivka více slaná, pečením se zjemní).
Hotovou nádivkou plníme kuře, které držíme ve svislé poloze a dle potřeby pěchujeme vařečkou. Poté zadní otvor kuřete uzavřeme kuchyňskými jehlami, nebo zašijeme nití, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme cca 45 min. Průběžně kontrolujeme a podléváme.
Mezitím si připravíme čokoládovou omáčku. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Do vody položíme menší kastrůlek nebo skleněnou misku, ve které rozehřejeme čokoládu, přidáme smetanu a nakonec najemno nakrájenou chilli papričku, nebo cca 3 lžíce chilli koření (raději přidáváme postupně a ochutnáváme). Lehce promícháme a odstavíme z plamene.
Kuře opečené dozlatova vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme. Výběr přílohy je zcela na naší chuti, pokud však chceme zachovat afrodiziakální ráz celého pokrmu, měli bychom zvolit např. chřest na másle, nebo fenyklové pyré.