Menu
TOPZINE.cz

Recept: Marmeládová buchta

Už máte dost chleba s marmeládou? Je tu pro vás jednoduchá časově nenáročná nádhera, kterou neurazíte, nejspíš ani nezkazíte a hlavně pohostíte. Vyznačuje se minimem špinavého nádobí a maximem požitku z následné konzumace. Navlečte si zástěru a dejte se do pečení s námi!

marmeladova_buchta_600x338

Pro svůj výtvor budete potřebovat:

3 vejce
120 g moučkového cukru
2 lžičky kakaa
1 vanilkový cukr
100 g rozpuštěné Hery
250 g marmelády
+
200 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
+
Po hrstce rozinek a sekaných ořechů
+
Na polití je ideální čokoládová poleva

Do mísy dáme vejce, moučkový cukr smíchaný s kakaaem, vanilkový cukr, rozpuštěnou Heru a marmeládu a asi pět minut šleháme.

Poté na nejnižší obrátky, nebo ručně vmícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Nakonec přidáme rozinky, sekané ořechy, případně mandle, či kandované ovoce, a dáme do předehřáté trouby na zhruba 180-190°C. Moučník pečeme asi 20 minut.  Za samozřejmost považuji, že jste pečící nádobu před použitím vymazali tukem a vysypali polohrubou mokou, či vyložili pečícím papírem!

Příprava, Zdroj: Eva Mácová, Topzine.cz

Příprava, Zdroj: Eva Mácová, Topzine.cz

Že je hotový poznáme tradičně zabodnutím dřevěné špejle doprostřed plechu – když na ní neutkví neupečené těsto, máme hotovo.

Vychládlou buchtu poléváme čokoládovou polevou.

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

Ohodnoťte tento recept:
4,5
Právě čtete

Recept: Marmeládová buchta