Recept: Americká buchta s jablky

Šťavnatá jablíčka snoubená s elegantní chutí kakaa doplněná čokoládovou polevou povýší obyčejnou buchtu na lahodný moučník ke kávě.

FOTO: Jablka
Foto: Petra Prokopová, Topzine.cz

Suroviny:
4 vejce
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 lžíce skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
prášek do pečiva
5-6 jablek na kostičky
(rozinky, ořechy)
+
čokoládová poleva

Celá vejce s cukrem utřeme do pěny. Za mírného šlehání přidáváme olej, skořici, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme i na malé kostičky nakrájená jablka. Nemusí být ani oloupaná, hlavně vyjměte jadřince.

Pokud máte rádi ořechy a rozinky, neváhejte jimi buchtu dochutit. Můžete tak třeba spotřebovat zbytky mletých ořechů z vánočního pečení nebo je jen nahrubo nakrájet.

Těsto je velmi husté, takže mu na plechu musíme trošku pomoci. Pečeme na 150 – 180 °C dle výhřevnosti vlastní trouby něco přes půl hodinky.

Nejlepší je buchta politá jakoukoliv čokoládovou polevou.

FOTO: Jablka
Foto: Petra Prokopová, Topzine.cz
Ohodnoťte tento článek

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Eva Mácová
Narodila se 14.12.1986 v Brně, kde o pár let později úspěšně absolvovala Střední odbornou školu informačních a knihovnických služeb. Do dalších studií se vrhla na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Pro Topzine psala od října 2009, kdy začala přispívat do rubrik Apetit a Hudba. Do února 2011 byla editorkou rubriky Apetit. Kontaktovat ji můžete na adrese EvaMacova@seznam.cz

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*