×
TOPZINE.cz

Prsty staré čarodějnice, nebo třeba vysloužilé víly zubničky

FOTO: Prsty
Hnátečky na talíři, Zdroj: fabulousfoods.com

Velmi populární záležitost. Lehce časově náročná, avšak efektivní a prakticky nezkazitelná. Vždy se tvařte, že hotový vzhled je záměrný!

Pařátky na talíři, Zdroj: fabulousfoods.com

Máte oblíbené těsto na sušenky, které se až tak úplně nerozteče? Použijte ho! Pokud nemáte, nechte se inspirovat třeba následujícím receptem.

Potřebné suroviny:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek másla
1 ½ hrnku cukru moučka
1 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
1 vejce
citronová kůra
vanilkové nebo mandlové aroma
+
jahodový džem

Máslo s cukrem a voňavou esencí vyšleháme do pěny, k čemuž bude přirozeně potřeba mít máslo minimálně pokojové teploty. Následně přidáme vejce a šleháme a šleháme.

Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru. Hotové vypracované těsto dáme do lednice odpočívat ideálně na dvě hodinky.

Kdo v tom má prsty?

Rozdělíme si těsto na stejně velké (malé) dílky a vyválíme dlaněmi válečky, ze kterých tvarujeme tenké prstíčky, pravděpodobně se totiž trošku roztečou. Inspirujte se u vlastních končetin.

FOTO: Zelené prsty
Potravinářské barvy umí zázraky, Zdroj: petticoatsandpistols.com

Ku pomoci si vezměte klidně i nůž, ať jsou klouby zřetelně naznačeny. Můžete využít i vidličku, a to stylem, že na ni mírně přitlačíte a rýhy se tak obtisknou do těsta. Místo nehtu použijte mandli – jestli oloupanou, nebo ne, to je už na vás.

Výtvory poskládejte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte 15 – 20 minut na 160 °C.

Z hotových prstů vždy odloupněte mandli, dejte na nehtové lůžko trošku marmelády a uložte mandličku zpět. Také konce pařátků můžete omočit v červené lázni.

Pokud se vám nechce odloupávat, stačí marmeládou či jinou obarvenou poživatelnou směsí potřít okolí nehtu. K tomuto účelu lze použít i umělou sladkou krev.

Stručný obrázkový návod jistě neurazí…

Jste-li obzvlášť kreativní, není od věci vytvořit rovnou i sadu zelených, opravdu strašidelných pařátů. Jednoduše to provedete obarvením těsta zelenou potravinářskou barvou.

Když nejste typ na pečení…

Pokud není pečení sušenek zrovna vaší oblíbenou záležitostí, zhostěte se tohoto úkolu s grácií masožravcům vlastní – použijte párky!

FOTO: Párkové prsty
Prsty ze skutečného masa, Zdroj: mclaffy.de

Uvařeným párkům odřízněte část konce a nehet zakamuflujte třeba sýrem nebo cibulí. Nešetřete ani na krvi, kečup má rád skoro každý!

Ještě je vám to málo? Inspirujte se ve fotogalerii a těšte se na příští článek – recept na pravý nefalšovaný halloweenský punč!

[album:

Autorka receptu – Martina P. Mimibazar.sk



Diskuse

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..