Menu
TOPZINE.cz
Alkoholické nápoje a koktejly

Prestižní Grand Prix CBA 2012 má svého vítěze. Tohle je nejlepší koktejl

Lenka Rejfířová

Lenka Rejfířová

30. 3. 2012

Absolutním vítězem Grand Prix CBA 2012  se stal Kamil Hégr, který připravil koktejl s ledovou tyčinkou se zamraženými brusinkami, ozdobený levandulí a meduňkou. Jako jednu ze svých zálib uvedl Hégr práci za barem a slečny před barem.

FOTO: Soutěžní koktejly

Barmani v hlavní soutěži zdobili koktejly ovocem, jedlými ozdobami i růžovými poupaty. Kamil Hégr zvolil levanduli. Foto: Pavlína Civínová, TOPZINE.cz

Hégr převzal z rukou ředitele České barmanské asociace, Aleše Svojanovského, pohár WINNER BOHEMIA SEKT COCKTAIL COMPETITION – GRAND PRIX CBA 2012 a od generálního partnera soutěže, společnosti Bohemia Sekt, šek na 1 000 eur.

Symatický barman, který působí na Hotelové škole Vincenze Priessnitze v Jeseníku, už při přípravě vítězného drinku sklidil bouřlivý potlesk hostů. V kategorii Sparkling Cocktails bodoval na Bohemia Sekt Cocktail Competition s tímto koktejlem.

Sparkling Rudolf

2 cl Plum vodka (Rudolf Jelínek)
2 cl Plum likér (Rudolf Jelínek)
1,5 cl Monin Mango Puree (Monin S.A.)
1 cl Monin Fleur de Sureau (Monin S.A.)
2 cl fresh Litchi puree
dolít Bohemia Sekt Prestige brut (BOHEMIA SEKT)
zástřik limetovou kůrou
vložka: tyčinka ledu, ve které jsou zamraženy brusinky
ozdoby: ostružina, brusinka, meduňka
způsob připravy: shaker

Vítěz hlavní ceny České barmanské asociace protřepal jednotlivé složky drinku v shakeru a připravil si servírovací sklenici s ouškem, které ozdobil líkem a snítkou levandule.

Prohlédněte si také: Fotoreportáž z prestižní barmanské soutěže

Do skvěle vypadajícího nápoje v servírovací sklenici vložil připravenou ledovou tyčinku s brusinkami a hotový drink dozdobil meduňkou, brusinkou a ostružinou.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Prestižní Grand Prix CBA 2012 má svého vítěze. Tohle je nejlepší koktejl