Mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA letos proběhnou 2.-5. března na brněnském výstavišti. Mezi mnoha zajímavými účastníky najdete i stánek projektu Stezky dědictví.

Ilustrační foto, Zdroj: Petra Prokopová, Topzine.cz
Že nemáte mezi vinaři, pekaři, cukráři a restauratéry co pohledávat? Omyl! Brněnské výstaviště totiž může být lákavé i pro širokou veřejnost, která se jen trochu zajímá o jídlo a vaření. A to nejen proto, že zde bude své BIO výrobky prezentovat firma bio nebio s.r.o., ale také kvůli unikátnímu projektu Stezky dědictví.
O co jde? Zjednodušeně řečeno vám jeho tvůrci představí ty restaurace, které stojí za to navštívit. Zvláštní důraz je přitom kladen na regionální speciality a kvalitní suroviny, ze kterých se zhotovují. Stánek Stezek dědictví na Salimě najde v hale P pod číslem 099A.
Jako jeden ze způsobů jak veřejnost zaujmout pořadatelé zvolili propagační vaření, které bude probíhat na stánku Vinařského fondu. V rámci něj se můžete těšit na ukázky z kuchyní restaurací hotelů Royal Ricc z Brna a Vivaldi z Rančířova u Jihlavy. Jihočeskou kuchyni bude prezentovat Petr Stupka. Přesný program ochutnávek je zveřejněn na domovské stránce www.stezky-dedictvi.cz, kde zároveň najdete i výpis doporučených restaurací.
Veletrh jako takový se sice koná od 2. do 5.března, pro neodbornou veřejnost je ale přístupný až v poslední den akce. Pokud se tam tedy chystáte, věnujte pozornost následujícímu rozpisu.
Provozní doba
2. – 3. 3. 2010
Dny pro odborníky
4. 3. 2010
Den pro odborníky, VŠ a předregistrované odborné SŠ
5. 3. 2010
Den pro veřejnost a SŠ
Otevírací doba:
2. – 4. 3. 2010
9,00 – 18,00 hod
5. 3. 2010
9,00 – 16,00 hod
Vstupné na 5.3.2010: 100,- Kč