Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Pizzeria di Carlo v Praze na Šeberově je malou Itálií s nadstandardní kvalitou

Redakce

Redakce

10. 4. 2011

FOTO: di CarloItalských restaurací je jako hub po dešti. Mezi obrovskou konkurencí je mnohdy složité vybrat si nadprůměrnou. Jednu takovou ukrývá poměrně nenápadná část Prahy. Šeberov poskytuje útočiště jednomu ze členů rodiny di Carlo.

FOTO: di Carlo

Pizzeria di Carlo

Restaurace di Carlo působí již svým exteriérem velice příjemně. Pro návštěvníky je připraveno parkoviště, takže nic nebrání velmi pohodlné návštěvě. Stačí obětovat několik kroků z parkoviště či autobusové zastávky a vstupní dveře restaurace se stanou branou do apeninského poloostrova.

Příjemný první dojem

Hned u vchodu se vám začne věnovat obsluha. Stačí informovat o počtu návštěvníků, případné závislosti na nikotinu, a číšník vás zavede ke vhodnému stolu. Interiér restaurace je velmi prostorný. Dřevěné trámy, sudy, pec na pizzu, to vše zdobí vnitřní prostory. Část stolů je oddělena, aby případní zájemci měli soukromí. Na všech stolech je k vidění založený příbor a sklenice. Milá změna. Zase jednou nemusíte lovit příbory z plechového stojánku.

Jednoznačnou dominantou restaurace je obrovské mořské akvárium, které ocení nejen děti. Nyní je vhodná chvíle, aby se nekuřáci bili do prsou. Horní patro, které je věnováno vyznavačům tabáku, je o tuto atrakci ochuzeno. Ale zoufat nemusejí, interiér je i tak velmi pěkný a působí klidným dojmem.

Pestrý jídelní i nápojový lístek

Jídelní lístek je velmi pestrý. Než si vyberete hlavní jídlo, nepřehlédněte předkrmy, saláty nebo polévky. Velký prostor je pochopitelně věnován pizzám. Vybírat si můžete téměř ze tří desítek. Všechny jsou připravované na bukovém dřevě. Početné zastoupení mají i těstoviny všech tvarů. Podle mého jedno z největších lákadel restaurace.

Pokud někdo trvá na masité stravě, bude se věnovat pochoutkám připravovaným na lávovém grilu. Za zmínku stojí i steaky z tuňáka či lososa. Navíc každý čtvrtek zpestří nabídku jedna čerstvá ryba navíc. Na závěr se o slovo přihlásí vyhlášené italské dezerty. Zvěsti o své výjimečné chuti naplní beze zbytku. Stálý jídelní lístek doplňuje i denní nabídka.

FOTO: di Carlo zahrádka

Restaurace se pyšní i zahrádkou

Nápojový lístek je na tom podobně dobře. Hrdla českého pivního národa mají na starost dva druhy točených piv, milovníci lihovin najdou vedle klasické nabídky i poněkud luxusnější značky. Ani vinaři nemusejí smutnit. Vinný lístek je velmi pestře zaplněn.

Celou návštěvou italské restaurace vás provede příjemná, patřičně upravená a profesionální obsluha. Zkrátka, co víc si přát?

Celkový dojem?

Restaurace di Carlo není restaurace, která by svůj úspěch mohla postavit na skvělé lokalitě. Ale i tak se těší velké přízni. Důvod? Za přijatelné ceny se dočkáte skvělého jídla, profesionální obsluhy a vkusného interiéru. Kolik takových míst je?

dicarlo.cz

Adresa:
K Hrnčířům 96, Praha 11

Otevírací doba:
Po – Ne 10:30 – 23:00

Hodnocení:
Jídlo: 4**** Obsluha: 4**** Atmosféra: 4****

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Pizzeria di Carlo v Praze na Šeberově je malou Itálií s nadstandardní kvalitou