Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Pít, či nepít? Kvalitu vína odhalí korek

Redakce

Redakce

6. 2. 2012

Zátka na láhev s vínem již před samotným ochutnáním vína upozorní, jestli víno bude nebo nebude dobré. Jak je to možné?

Než nabídnete vybrané víno hostům, ověřte si jeho kvalitu. Jak? Jednoduše věnujte pozornost vinnému korku.

Cítíte plíseň? Nedegustujte.

„Zátka z korku má správně přírodní barvu, je bez zápachu a disponuje dobrou strukturou – tedy nedrolí se,“ říká Pavel Skřeček, majitel a jednatel společnosti PeMaP, která je distributorem zahraničních červených vín, zejména bulharského vína Medvědí krev.

Korek, který lepí, zapáchá po plísni, dřevu, či způsobuje korkovou příchuť vína, už předem upozorňuje, že víno k degustaci rozhodně vhodné nebude.

Korkovník nebo kaučuk?

„Kromě korkových existují i syntetické zátky, při jejichž výrobě se používá potravinářský kaučuk. Také ty dokážou spolehlivě uchovat kvalitu vína, mají neutrální chuť a jsou sterilní. Obecně dobře udržují svěžest a ovocnou příchuť, která je typická například pro bulharské víno Medvědí krev, jež si tak zachová svou jakost a aroma,“ dodává Pavel Skřeček.

Společnost PeMaP s.r.o. je již deset let dovozcem a distributorem nápojů, potravin a cukrovinek v České republice. Mezi nejznámější distribuované červené víno patří bulharské víno Medvědí krev.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Pít, či nepít? Kvalitu vína odhalí korek