Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Pierre Richard představí v Praze své nové víno a uvaří večeři o šesti chodech

Redakce

Redakce

6. 11. 2011

FOTO: Láhve vína s Pierrem RichardemSlavný francouzský herec Pierre Richard navštíví příští týden Českou republiku. Ve dnech 7. a 8. listopadu přijede do Prahy výhradně jako vinař a gurmán. Představí zde novou řadu červeného vína ze svého vinařství a slavnostně pokřtí restauraci Mon Rouge Pif.

FOTO: Pierre Richard

Pierre Richard propadl kouzlu vinařství už v roce 1986, Zdroj: youtube.com

Pierre Richard se stal patronem restaurace, která je pojmenována po jeho prvním vínu z roku 1989. Podle svého výběru z vlastních receptů zde sestaví večeři o šesti chodech, kterou společně s šéfkuchařem restaurace připraví a nabídne hostům.

Lahůdky večerního menu

„Své menu připraví Pierre Richard na pondělí 7. listopadu tak, aby se co nejlépe hodilo k jeho vínům a po večeři pak sám povede řízenou degustaci těchto svých vín,“ uvedl dovozce Richardových vín Martin Kopecký. První návrhy a objednávka surovin napovídají, že menu by mohlo obsahovat mušle svatého Jakuba na petrželovém pyré s citronovo-zázvorovou omáčkou, zadělávané telecí karé s černým lanýžem nebo rybízovou dřeň s lehkým kávovým krémem.

Nové víno, které Pierre Richard premiérově představí v České republice, se jmenuje Nocesd´Argent (Stříbrná svatba). Jedná se o řadu červených vín, která vznikla na počest výročí Richardovy „svatby“ s vinicí a s vinařstvím.

FOTO: Láhve vína s Pierrem Richardem

Řada vín z Richardova vinařství Château bel Evêque , Zdroj: youtube.com

Produkci svého vinařství Château bel Evêque představí Richard nejen odborníkům, ale i fanouškům a divákům. V úterý 8. listopadu dopoledne je v plánu setkání s širokou veřejností v Cafe Rozmar, kterou provozuje obecně prospěšná společnost Rozmarýna. Odtud si mohou zájemci odnést podpis Pierra Richarda přímo na etiketě lahve s jeho vínem.

Vinařská posedlost Velkého blondýna

Vinařství propadl Pierre Richard už v roce 1986, kdy koupil usedlost v panství Evêque u Středozemního moře ve vinařském regionu Languedoc-Corbieres a zrenovoval na něm původní vinice. Jeho první produkce sklidila uznání i ocenění, a tak Pierre Richard vytvořil svou první pevnou řadu původních regionálních červených vín, která nazval s lehkým humorem Mon Rouge Pif (volně přeloženo jako Můj červený frňák ).

Od té doby vytvořil několik dalších řad vín včetně prémiové Cuvée Cardinal. Jeho vína jsou odborníky řazena mezi nejlepší Corbieres na trhu a vinařství Pierra Richarda pravidelně získává ocenění doma i v zahraničí – je držitelem několika prestižních zlatých medailí z Paříže.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Pierre Richard představí v Praze své nové víno a uvaří večeři o šesti chodech