Začíná léto a dostatek čerstvého ovoce a zeleniny svádí k experimentování v kuchyni i k objevování a zkoušení nových salátových receptů. My jsme pro vás dnes připravili několik receptů, jejichž základem je pekingské zelí.
Tato listová zelenina pochází z Číny a díky své jemné chuti se dá skvěle kombinovat. Pekingské zelí je bohaté na vitamíny (C, B, karoten) a minerální látky (draslík, vápník, hořčík). Je také vhodné při dietě, protože je to nízkoenergetická zelenina.
Pět nejlepších salátů z pekingského zelí
Příprava většiny následujících salátů vám nezabere moc času, a přesto si výborně pochutnáte. Zpracování ingrediencí je u všech salátů stejné: zeleninu omýt, vše nadrobno nakrájet, dochutit a důkladně promíchat.
Salát z pekingského zelí s ředkvičkami
Co budete potřebovat: ½ pekingského zelí, 1 svazek ředkviček, 100 g Nivy, 3 lžíce olivového oleje, bylinkovou sůl, pepř
Salát z pekingského zelí s rajčaty
Co budete potřebovat: ½ pekingského zelí, 3 rajčata, 1 citrón, 1 lžíci olivového oleje, bylinkovou sůl, pepř
Salát z pekingského zelí
Co budete potřebovat: 1 pekingské zelí, 5 lžic olivového oleje, bazalku (sušenou nebo čerstvou), bylinkovou sůl, pepř
Satát z pekingského zelí s kukuřicí
Co budete potřebovat: ½ pekingského zelí, 1 malou plechovku kukuřice, 100 g Eidamu, šťávu z ½ citrónu, 3 lžíce olivového oleje, bylinkovou sůl, pepř
Salát z pekingského zelí s kuřecím masem
Co budete potřebovat: ½ pekingského zelí, 2 chlazené kuřecí řízky, 2 rajčata, šťávu z jednoho citronu, oregano, bylinkovou sůl, pepř
Kuřecí řízky omyjeme a nakrájíme na kostky. Ty osolíme a posypeme oreganem. Smažíme na pánvi. Osmažené kuřecí kostky vyndáme z pánve a necháme je v sítku okapat od oleje. Dále postupujeme jako u ostatních salátů.