Křižíkovy pavilony se mezi 4. a 7. únorem neotevírají jen veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Svůj prostor zaujme i gastronomický veletrh Top Gastro, který se návštěvníkům představí již počtvrté.
Zdroj: ccs.neu.edu
Ukázky a trénink výrobních postupů, receptury od předních kuchařů, kuchařské tipy a triky. To vše čeká na návštěvníky, provozovatele a pracovníky pohostinských zařízení, pokud své kroky koncem týdne nasměrují na pražské Výstaviště. Pozornost zjitří ochutnávky a degustace připravovaných lahůdek, pokrmů a nápojů a výměnu názoru i zkušeností zajistí diskuse s odborníky a s kolegy z oboru. Pro letošek platí pravidlo, že největší zastoupení bude mít česká kuchyně a domácí suroviny. Kde? V Křižíkově pavilónu E. Alko i nealko nápoje budou k nalezení v pavilónu D.
O víkendu bude představen i projekt Czech Specials – Ochutnejte Českou republiku (bližší info zde), který vyvrcholí kuchařskou degustační soutěží restaurací v přípravě regionálních specialit. V sobotu mezi třináctou a sedmnáctou hodinou si přijde na své zejména laická veřejnost, v jejíchž rukou bude hodnocení obliby jednotlivých pokrmů. Neděle bude ve znamení provozu restaurace, cukrářské exhibice Mirky Slavíkové a následně pivní degustace.
Svoje želízko v ohni nabídne i pavilón C s názvem TOP CAFÉ. Zde se bude vše točit kolem kávy a všeho, co má s kávou co do činění. Atraktivní budou ukázky přípravy kávy a kávových nápojů, samozřejmostí bude degustace kávy. Program završí tradiční soutěž Mistr Kávy a Barista Open.
Souběžně s veletrhem TOP GASTRO 2010 probíhá i veletrh cestovního ruchu Holiday World 2010 a Golf World Prague 2010.
TOP GASTRO 2010
4. – 7. 2. 2010
4. – 5. 2. Pouze pro odbornou veřejnost
6. – 7. 2. Pro veřejnost
Otevírací doba pro veřejnost:
6. 2. 10:00 – 18:00
7. 2. 10:00 – 17:00
Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice
Vstupné: čtvrtek a pátek 80 korun
O víkendu společné vstupné i na Holiday World 140/70 korun.