×
TOPZINE.cz

Halloweenské masové orgie: Je libo (ne)chutný tatarák či vlastnoruční sekanou?

Kolem tohoto strašidelného svátku se to všude doslova blýská vyřezanými dýněmi a atrapami pavouků. Popojděme ale o krůček dál a zkusme si doma udělat tu pravou hrůzostrašnou halloweenskou party!

FOTO: Ruka
Zdroj: notmartha.org

Hlavní roli jednatřicátého října krom dýní a veškeré ohavné havěti hrají končetiny! Ruce, nohy, případně hlava. Stačí je tedy zakomponovat na stůl a budete za absolutní hvězdu. Nebo hvězďáka. Jak tedy na to?

Je libo krvavá noha?

Syrové maso… samo o sobě v mnoha lidech vyvolává různé asociace. A když říkám různé, jsou to povětšinou ty ne moc příjemné. Výborně! To se nám hodí! K přípravě toho pravého masakru na sváteční stůl proto použijeme tradiční recept na tatarský biftek.

Naškrábanou nebo namletou hovězí svíčkovou položíme na tác například na listy čínského zelí a elegantně vytvarujeme do podoby lidské nohy. Čím reálněji vypadající, tím lepší. Místo svíčkové se dá jako levnější varianta použít hovězí zadní.

Do zadní části místo skutečné kosti zabodneme kus pórku, a místo nehtů dáme plátky mandlí nebo cibule. Pokud máme umělou krev, pocákáme jí celou scenerii. Jakže se tato rádoby životodárná tekutina dělá? To se dozvíte na Topzine.cz již zítra!

FOTO: Nožka
Máte chuť?, Zdroj: sidesalad.net

Kolem ladné nožky ozdobně nasypeme drobně sekanou cibuli, stejně tak nakrájené kyselé okurky a kapary. Abychom ovšem hostům dali možnost dochutit si maso dle své chuti, musíme jim samozřejmě dát k dispozici i klasická dochucovadla. To jsou především vaječný žloutek, špetka soli, drceného pepře a papriky a také trošku hořčice a kečupu.

Někteří si tatarák nedovedou představit ještě bez worcestrové omáčky či tabasca, mletého kmínu, chilli papriček a snad i majoránka může hrát svou roli. Nezapomeňte do blízkého okolí položit topinky, tousty nebo alespoň slané sušenky jako pečivovou přílohu.

Upečte si ruku!

Nohu bychom měli. Zbývá už jenom ruka. Tady se už asi ke konzumaci odhodlá více strávníků, neboť se ve své podstatě jedná o neobyčejnou sekanou. Proč neobyčejnou? Protože ta z vlastních rukou chutná nejlépe!

Takzvaná sekaná pečeně se vytváří obvykle ze směsi mletého masa cca v poměru 3:2, ovšem klasicky pojato, když vezmeme v potaz obraz toho, co vám namelou v řeznictví… půl kila vepřového a půl kila hovězího bude akorát. Klidně si tam zaskuhrejte, že nechcete samé sádlo, toho vám totiž rádi dají nadpoměr, až se vám to líbit nebude.

FOTO: Ruka ze sekané
Forma se hodí, jde to ale i bez ní, Zdroj: notmartha.org

Na pánvi osmahneme cibulku a spolu s pěti stroužky namačkaného česneku přidáme k masu. Dále přihodíme čtyři předem nakrájené a v mléce důkladně namočené rohlíky, dvě vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vzhled i chuť domaluje petrželová nať a plus mínus čtyři lžíce polohrubé mouky nebo strouhanky.

Ideálně ve větší míse tuto směs hezky zpracujeme a tvarujeme obvykle do šišky, na Halloween však do tvaru ruky. Přičemž ruce klidně uděláme pevný základ a až navrchu vytvarujeme prstíky. Nehty uděláme buď z cibule, mandlí nebo třeba i ze sýra. Do zápěstí zabodneme kus pórku opět jako náznak kosti.

Packu vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme pozvolna asi hodinu. Po celou dobu přeléváme výpekem, případně podlijeme troškou vlažné vody, aby se maso nepřipalovalo.

Hotovou ruku můžeme ještě zapéct sýrem, čímž vyvoláme dojem spálené kůže. Podáváme zamaskované v bramborové kaši, salátu nebo čímkoliv dle vlastní chuti.

Nejen z masa je člověk živ

Z obou receptů si můžete samozřejmě vymodelovat doslova cokoliv, pokud vám jen fantasie vystačí. Nebo můžete naopak použít suroviny jiné.

FOTO: Obložená hlava
No není k nakousnutí? Zdroj: pieknits.com

Například z hutnější tvarohové pomazánky nebude problém udělat náznak obličeje, který obložíte uzeninami a místo očí vložíte přepůlené vejce nebo olivy.

Oblíbené jsou také mumie – párky zapečené obvykle v listovém těstě, přičemž i zde můžete suroviny, těsta a náplně různě měnit. Inspirujte se ve fotogalerii a nezapomeňte, že hlavním kritériem každého vaření je zábava!

Dobrou chuť a hororový Halloween!

[album: https://www.topzine.cz/wp-content/uploads/dm-albums/apetit-halloween-inspirace-2010/]



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..