Gigantické sněhové sochy. K jejich vytvoření je zapotřebí trpělivosti

Sněhové sochy - želva, bratři Bartzové, Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures
Sněhové sochy - želva, bratři Bartzové, Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures

Letošní zima nebyla se sněhem příliš štědrá, ještě ale není všem dnům konec a třeba nás překvapí pořádná sněhová nadílka. Bylo by poté možné se pokusit vytvořit podobné sněhové gigantické sochy, jaké tvoří každoročně tři bratři z amerického státu Minnesota. Nejedná se vysloveně o umělecký počin, nicméně k jejich vytvoření je zapotřebí velké dávky zručnosti a trpělivosti. A elán těchto bratrů nás inspiroval k sepsání článku, který se věnuje jejich skromné tvorbě.

Sněhové sochy - želva, bratři Bartzové, Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures
Sněhové sochy – želva, bratři Bartzové. Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures

Každoročně se bratři Austin, Connor a Trevor Bartzovi scházejí za účelem vytvoření rekordně velikých sněhových soch. Práce na nich zabere většinou několik dní, občas i týdnů, ale výsledky jsou velkolepé. Letos bratři vytvořili téměř čtyři metry vysokou sněhovou sochu mořské želvy.

Sněhové sochy - mrož, bratři Bartzové, Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures
Sněhové sochy – mrož, bratři Bartzové. Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures

Každým rokem jsou jejich díla propracovanější a ambicióznější. V předešlých letech vytvořili bratři například žraloka nebo mrože. Jejich práce můžete sledovat na facebookové stránce https://www.facebook.com/BartzSnowSculptures, kde se chlubí fotografiemi svých výtvorů.

Sněhové sochy - žralok, bratři Bartzové, Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures
Sněhové sochy – žralok, bratři Bartzové. Zdroj: www.facebook.com/BartzSnowSculptures

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Martina Knapová
Autorka studuje dějiny umění na Karlově univerzitě. Ve volném čase se věnuje psaní recenzí k výstavám, fotografování a cestování. Ráda by se v budoucnosti uplatnila na poli kurátorství a výtvarné kritiky.

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*