Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Což takhle dát si steak Na Statku v Hradci Králové?

Redakce

Redakce

27. 5. 2010

Také patříte k lidem, kteří si za vynikajícím chuťovým zážitkem dojedou klidně desítky kilometrů? Jste milovníky lahodného masa? A vychutnáte si rádi láhev dobrého vína? Pokud jste si alespoň na jednu z otázek odpověděli kladně, pak věřte, že k uspokojení vašich chuťových buněk stačí zajet do restaurace Na Statku. Ta cesta za to určitě stojí.

Na Statku, Zdroj: Restaurant Na Statku

Restaurací je ve východočeské metropoli nespočet, stačí se projít po náměstí a vybrat tu, která bude nejvíce lahodit vašemu oku. Restaurací, kde si můžete dát opravdu lahodný steak, tady ale už tolik není. V takovém případě se svezte dál, do části zvané Kukleny.

Ve městě, nebo na venkově?

Restaurace Na Statku na vás dýchne tou pravou venkovskou atmosférou – jako byste ani nebyli ve městě. Příjemná vůně se line kolem vás, a přestože je restaurace plná lidí, převládá tu klid. Každého upoutá stylový interiér – restaurace je vybavena ve starém duchu. Všude kolem vás dřevo, místnosti dominuje velký krb, jehož plamínky dotváří útulné prostředí. V růžku si všimnete přes trámy přehozených peřin a rázem máte pocit, že jste v pohádce.

Jak pro milovníky masa, tak pro vegetariány

To hlavní ale přijde teď. Máte chuť na kus hovězího masa? Nebo dáváte přednost čerstvým rybám? A co takhle vyzkoušet něco speciálního? Je libo steak ze pštrosa? Restaurant se orientuje zejména na milovníky dobrého masa, na výběr totiž máte mnoho druhů steaků – a věřte, že volba je opravdu složitá. Steaky jsou servírovány víceméně s čerstvou zeleninou na plátku čerstvé bílé křupavé bagety. Z talíře tedy dýchá jakási svěžest a čistota.

Na své si přijdou ale samozřejmě i vegetariáni. Pro ně zde restaurant nabízí například výborné houbové rizoto sypané parmazánem nebo bramborové noky s brynzou a opraženou cibulkou.

Kromě hlavních jídel samozřejmě restaurace nabízí řadu předkrmů a dezertů. Za mě říkám, že ať si dáte jakýkoli, neprohloupíte.

Vínečko bílé, nebo červené?

Jak se říká, k dobrému jídlu dobré víno, zde to platí dvojnásob. Na výběr zde máte více jak 90 druhů vín, pohybujících se v cenové relaci převážně od 200 do 1000 korun. Vybírat můžete jak z tuzemských, tak ze zahraničních vín. Nejste znalci a nevíte, jakému dát přednost? V takovém případě vám personál ochotně poradí, co se právě k vašemu menu hodí.

Interiér, Zdroj: Restaurant Na Statku

Závěrem bych chtěla říci, že tuto restauraci můžu a chci s klidem doporučit. Byla jsem tam již několikrát a vždy jsem odešla s úsměvem na tváři. Jsou restaurace, kde se dobře najíte, ale už se znovu nevrátíte a ani nevíte vlastně proč. Na Statek se ale vrátit chtít budete. Kuchaři zde totiž umí ty nejlepší steaky, které jsem kdy jedla. Často restaurace přichází se zvláštním menu. Můžete zde ochutnat vyhlášenou cibetkovou kávu či dát přednost lahodné kávě z Latinské Ameriky. A ke kávičce přirozeně sladkou tečku na závěr. A až vyjdete z restaurace, věřím, že si budete mít se svým doprovodem dlouho o čem povídat.

www.restaurantnastatku.cz

ADRESA:
Pražská 29/146, Hradec Králové 4 – Kukleny
OTEVÍRACÍ DOBA:
Po – Ne: 11.00 – 23.00
NEKUŘÁCKÁ ČÁST:
ano
TIP NA JÍDLO:
Beefsteak obložený kupou čerstvé zeleniny (258 Kč) ; Kuličky „Profiteroles“ plněné smetanovým krémem s omáčkou z lesních plodů (79 Kč)
TIP NA PITÍ:
Rulandské modré (Modrý sklep) (198 Kč)
HODNOCENÍ:
Jídlo: 5 ***** Obsluha: 5***** Atmosféra: 5*****

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Což takhle dát si steak Na Statku v Hradci Králové?