Menu
TOPZINE.cz
Apetit

Co by nemělo v žádné moderní kuchyni chybět?

Vybavení kuchyní se mění stejně jako módní trendy. Často si však lidé pořídí pomocníky, na které se akorát práší nebo zabírají místo někde ve skříňce, protože se zase nejedná o tak praktického pomocníka, jak říkala reklama. Bez něčeho se však v kuchyni jen tak neobejdete, podívejte, co by vám v kuchyni chybět nemělo, co ocení jen nadšenci do vaření a co vám zbytečně zabere místo v šuplíku.

Bez čeho se v každodenním životě neobejdete?

Základem každé kuchyně by měla jistě být jídelní sada, kterou byste měli vybírat nejen na základě designu, ale i podle toho, zda chcete nádobí mýt v myčce nádobí nebo kolik vás doma je. Hluboké, mělké a dezertní talíře by tak měly být samozřejmou součástí každé kuchyně. Už při nákupu tohoto základního vybavení byste se měli zamyslet nad tím, zda byste si přáli, aby vám ladili designem třeba i misky na zmrzlinu. Vhodné tak je jídelní servis zakoupit najednou na jednom místě, aby vám pak všechny komponenty ladily. Široký sortiment kvalitního nádobí včetně prestižních značek z oblasti jídelních sad nabízí třeba i online prodejna bytového a zahradního nábytku Finesio.

Jídelní soupravu vybírejte i dle vašich stravovacích návyků. Nezapomeňte sladit i design příborů, pokud se rozhodnete pro asymetrické sklokeramické talíře, nebudou na prostřeném stole vypadat tradičně zdobené příbory dobře.

Nejen při servírování pokrmů se neobejdete bez kvalitních nožů, které si i doma zvládnete pohodlně nabrousit. Za základ nutný základ se považují zoubkované nože na pečivo, univerzální nože různých rozměrů a robustní nůž na porcování větších kousků masa. Mnozí si pak neumí práci v kuchyni představit bez nože vykosťovacího a filetovacího.

Není pánev jako pánev!

Aby vás vaření bavilo a nebylo důvodem k vzteku, je velmi důležité vybírat kvalitní pánve, hrnce a pekáče od ověřených značek nebo prodejců. Na současném trhu naleznete hrnce z nejrůznějších materiálů, ale i různých rozměrů a tvarů.

V oblasti pánví patří k nejoblíbenějším ty, které mají kvalitní nepřilnavý povrch a je na nich tak možné smažit téměř bez tuku. Klasické teflonky, které používali naše maminky se bohužel často vyznačují nízkou životností a stále větší popularity tak dosahují pánve keramické, granitové nebo s titanovým nástřikem.

Ani nádobí s keramickou úpravou nenabízejí příliš dlouho životnost a pokud máte v plánu pánev používat často doporučujeme spíše nádobí s jinými povrchovými úpravami. Velmi oblíbené jsou i pánve litinové s ocelové. Na ocelovém nádobí se mají pokrmy tendenci připalovat, ale vynikají dlouhou životností. Litinové pánve jsou velmi těžké a manipulace s nimi je náročná.

Součástí každé kuchyně by měl být i hrnec, ve kterém uvaříte dostatečně velké množství přílohy. Třeba na balení těstovin, které je vhodné pro 5 lidí je potřeba nádoba, kam se vejde 5 litrů vody a pak i samotné těstoviny. Kromě toho je nutné počítat i s hrncem na polévku, či nepřilnavou povrchovou úpravou i na omáčku.

Nezapomeňte na tradice a zkušenosti babiček!

Osvědčenou klasickou, kterou používali naše babičky v kuchyních, bylo smaltované nádobí. Jednalo se o téměř nesmrtelné hrnce, ve kterých se dala připravit většina tradičních pokrmů. Smaltovaná úprava se tak stala neprávem opomíjenou klasikou, což je škoda. Pojďte se na nejen toto nádobí podívat na https://www.finesio.cz/ a třeba najdete pár kousků nebo i celé vybavení do vaší kuchyně a celé domácnosti.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Co by nemělo v žádné moderní kuchyni chybět?