Menu
TOPZINE.cz
Film & TV

Pojďte dnes do kina na operu Carmen!

Redakce

Redakce

16. 1. 2010

CarmenV sobotu 16. ledna od 18:45 hodin čeká operní fanoušky z celé České  republiky mimořádný zážitek v podobě dalšího přímého přenosu z Metropolitní opery New York.

Carmen Zdroj: metinhd.cz

Carmen Zdroj: metinhd.cz

V rámci úspěšné a oblíbené série Met: Live in HD se bude do kin přenášet slavná Bizetova opera Carmen. V titulní roli svůdné cikánky zazáří lotyšská mezzosopranistka Elina Garanča, dobře známá českému publiku z jejího nedávného pražského recitálu i z loňského kinopřenosu Rossiniho Popelky. Vavříny ověnčený tenorista Roberto Alagna vystoupí v roli touhou po Carmen posedlého Dona Josého. V dalších hlavních rolích se objeví Mariusz Kwiecien jako toreador Escamilio a Barbara Frittoli jako Micaëla.

Přenosové představení bude dirigovat mladý (*1975) kanadský maestro Yannick Nézet-Séguin, jehož hvězda stoupá v posledních letech strmě vzhůru závratnou rychlostí. Například v loňské sezoně převzal po Valerii Gergievovi post šéfa a hudebního ředitele slavné Rotterdamské filharmonie. Průvodkyní přenosu bude v Česku mimořádně oblíbená americká sopranistka Renée Fleming.

Sobotní přenos Carmen se bude v České republice vysílat už do 20 kin v 18 českých a moravských městech. Nově se přidává kino Svět v Kutné hoře a kino Květen ve Zlíně – Malenovicích. Tradičně bude přenos k vidění ve dvou pražských kinech Aero a Světozor, dále ve velkých krajských městech Brně, Ostravě, Olomouci, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Karlových Varech a dalších a nebude chybět ani v nabídce digitálních kin v menších městech jako například Žatci, Chotěboři či Boskovicích. Na severu Čech bude možné Carmen navštívit v Teplicích a Děčíně. Distribuční společnost Aerofilms, s.r.o., která na přenosy Met: Live in HD vlastní licenci, věří, že by v sobotu při přenosu Carmen mohlo být dosaženo nového návštěvnického rekordu, a to překonáním počtu 5000 diváků sledujících přímý operní přenos v ČR.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Pojďte dnes do kina na operu Carmen!