Menu
TOPZINE.cz
Film & TV

Souboj Titánů: Louis Leterrier jako režisér? Ano! Uvidíme, co svede

Redakce

Redakce

30. 3. 2010

louisSouboj Titánů vtrhne za pár dní do českých kin. Kdo stojí za tímto očekávaným dílem? Lous Leterrier? Že vám to nic neříká? Tak to koukejte napravit a podívejte se mu na zoubek!

Louis Leterrier, zdroj: distributor filmu Souboj Titánů

Louis Leterrier Zdroj: distributor filmu

Rychlá auta, krásné ženy a Souboj Titánů?

Hollywoodské velkofilmy se většinou svěří ostříleným hráčům, tedy osvědčeným režisérům, kteří umí, nebo alespoň zajistí kasovní úspěch. Případně, v případně náhlého osvícení,  se zariskuje mladou krví, která svou slibnou kariéru rozjela úspěšným a poněkud méně komerčním snímkem. Louis Leterrier, režisér nového Souboje Titánů, nepatří  vlastně ani k jedné skupině. O to větší rozpaky pak celá premiéra snímku provází…

Topzine.cz pro vás připravil speciál k filmu Souboj Titánů. Postupně vám představíme film z hlediska herců či režiséra, budeme vám přinášet aktuální informace o snímku a vše, co se kolem něj děje. Těšit se můžete i na řadu kvalitních fotografií a videí přímo z filmu. Sledujte náš speciál!

Je sice pravda, že žádný snímek, který by šokoval diváky nebo okouzlil filmové kritiky nenatočil, nedají se mu však upřít určité režisérské kvality. Patří mezi typickou mladou generaci dravých, zuřivých režisérů, jejichž filmy projíždějí rychlá auta, silní muži a krásné ženy. K tomu všemu hraje nadupaná muzika a člověk nemusí přemýšlet.

Souboj Titánů

Souboj Titánů

Louis Leterrier? Kdo?

Louis Leterrier se narodil 17. června 1973 v Paříži režisérovi a kostymérce. Po studiích v New Yorku se stal asistentem. Vypomáhal takovým režisérům jako je Luc Besson na jeho Johance z Arku nebo Alain Chabat (Asterix a Kleopatra) nebo Jean Pierre Jeunet (Vetřelci 4). Poté se, přesvědčen o dostatečném načerpání režisérských kvalit, vrhnul na vlastní filmy.

Utržený ze řetězu, zdroj: distributor filmu

Utržený ze řetězu Zdroj: distributor filmu

Z braků do Souboje Titánů!

Jeho debutem a podle kritiků zároveň nejpovedenějším snímkem se stal Utržený ze řetězu (2005), kam obsadil takové hvězdy jako Morgana Freemana nebo Jeta Li. Příběh se odehrává ve Skotsku a vypráví ponurý příběh o otrokovi a jeho životní vzpouře. V té době se podílel zároveň na akčním braku Kurýr 2 s drsňákem Jasonem Stathamem. I ten mu, přes tristní filmovou kvalitu, zřejmě pomohl k natočení jeho zatím posledního filmu  Neuvěřitelný Hulk (2008) s Edwardem Nortonem v hlavní roli.

Tam jeho hvězdná dráha zatím končí. Spolupráce s velkými režiséry, kvalitní debut i slavná herecká jména zřejmě způsobila, že kasovní babu jménem Souboj Titánů dostal právě on. Uvidíme, zda vznikne nový mainstreamový talent, nebo další prázdný stroj na peníze. Titáni rozhodnou…

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Souboj Titánů: Louis Leterrier jako režisér? Ano! Uvidíme, co svede