Caprese trochu jinak. Vyzkoušejte jeho netradiční variantu

Pokud máte rádi italskou kuchyni, určitě u vás nemůže chybět ani známé caprese. Vyzkoušejte tuto variantu a vykouzlete originální pohoštění během deseti minut.

Capresse trochu jinak

Caprese trochu jinak, Foto: Veronika Hricková, TOPZINE.cz

Tahle jednoduchá dobrota vznikla na jihu Itálie v Kampánii, kde má svůj původ i samotná mozzarella. A protože je caprese z Itálie, samotná příprava není vůbec složitá. Úspěch tkví i v kvalitě ingrediencí.

Ingredience:

bageta
1-2 rajčata (dle velikosti)
mozzarella
olivový olej
hrst čerstvé bazalky
sůl

Prvním krokem v přípravě je rozehřátí trouby asi na 180°C. Nachystáme si plech, který vyložíme pečícím papírem.

Bagetu nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Rajčata i mozzarellu nakrájíme na plátky a klademe na bagetky (nejprve mozzarellu a poté rajče). Takto postupujeme u všech baget (můžeme samozřejmě i obráceně).

Zvlášť v misce smícháme olivový olej, sůl, a čerstvou bazalku nakrájenou na tenké plátky. Vše dobře promícháme, potřeme bagetky a dáme péct asi na 10 min.

Caprese jsou velmi rychlé, proto doporučuji použít i místo jednohubek pro hosty, kteří budou určitě nadšeni.

Čtěte také Recept na slané muffiny s mozarellou

Související

Narodila se 19.8.1987 ve Znojmě, pracuje jako vedoucí recepce v menším hotelu na hranicích s Rakouskem a dálkově studuje Vsoh v Brně, studijní program Gastronomie, hotelnictví a turismus, obor Management hotelnictví.
Reklama

KOMENTÁŘE

Zatím nebyl přidán žádný komentář, můžete ho přidat jako první.