×
TOPZINE.cz

Valentýnské menu pro rok 2012. Vyzkoušejte naše tipy

Valentýn je den, který patří všem zamilovaným. Ještě než svou drahou polovičku obdarujete nějakým sexy dárkem, okouzlete ji romantickou večeří o třech chodech.

FOTO: Vanilkový dort
S vanilkovým dortem na Valentýna rozhodně nešlápnete vedle. Naopak. Foto: Veronika Uchytilová, TOPZINE.cz

Večer můžete doplnit sklenkou vína nebo míchaného nápoje. Začněme jendoduchým předkrmem.

Srdíčkové kanapky

Ingredience na 4 kanapky
4 ks toastového chleba, pomazánkové máslo (i ochucené), 4 plátky šunky, 4 plátky sýru, koření: bazalka, mletá červená paprika, zelenina na ozdobu

Toastový chléb, šunku a sýr vykrojíme vykrajovátkem do tvaru srdce. Chléb namažeme pomazánkovým máslem a na dvě chlebová srdíčka poklademe nejdříve šunku, poté sýr a posypeme špetkou bazalky.

U zbylých dvou vykrojených chlebů to uděláme obráceně. Tedy nejdříve položíme sýr a pak šunku a posypeme špetkou červené papriky. Talíř ozdobíme zeleninou a předkrm je hotový.

FOTO: Srdíčkové kanapky
Srdíčkové kanapky.

První chod máme připravený a můžeme začít připravovat hlavní jídlo.

Krůtí prsa s rozmarýnovými brambory a brusinkami

Ingredience

300 g krůtích prsních řízků, sůl, 2 dl oleje, sklenička zavařených brusinek, 300 g brambor, čerstvý nebo sušený rozmarýn

Maso omyjeme, očistíme, naklepeme a posypeme z obou stran kořením podle chuti (například směsí koření na gril).  Pokud není koření slané, posypeme maso i solí, popřípadě opepříme. Zalijeme olejem.

Necháme chvíli odležet a mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na půlměsíčky a dáme na olejem vylitý plech. Osolíme je, posypeme rozmarýnem a dáme péct dozlatova asi na 200°C.

Až budou brambory téměř hotové, osmažíme na pánvi maso, každou stranu opékáme asi 3 minuty.

Hotové maso podáváme s opečenými brambory a brusinkovým kompotem.

Tip! Krůtí maso můžete nahradit kuřecím a místo brusinek můžete použít lehký dip z jogurtu a bylinek.

Vanilkový dort s čokoládovým topingem

Ingredience

Piškot
3 vejce, 100 g cukru, 250 g mouky, 3 lžíce horké vody, ½ kypřícího prášku

Krém
sáček práškové želatiny, 100 ml mléka, 50 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 300 g vanilkového jogurtu, 600 ml smetany na šlehání, čokoládový toping na polévání

V míse vyšleháme vejce s vodou a cukrem na bělavý krém. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané kulaté rozevírací dortové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C, přibližně na 15 minut.

Na hotový a vychladlý korpus, který jsme si nechali v dortové formě, rovnoměrně naneseme silnou vrstvu krému a dáme do chladničky alespoň na půl dne ztuhnout.

Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový prstenec, rozkrájíme a jednotlivé kousky poléváme čokoládovým topingem a podáváme ozdobené jahodou.

Jídlo už máme připravené. Nezapomeňte hezky a vkusně prostřít stůl, zapálit svíčky a váš milovaný či milovaná může přijít. Dobrou chuť!



Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..