Menu
TOPZINE.cz

Recept: Pikantní kuřecí křidélka

Vyzkoušejte sladce pikantní marinádu s kuřecími křidélky. Zaručeně vás dostane! Spojením medu a hořčice vznikne báječná marináda. Med dodá krásnou barvu a hořčice zase perfektní chuť. Kuřecí křidélka můžeme udělat v mnoha variantách. My jsme vyzkoušeli marinovaná křidélka. Chuť byla dokonalá.

Foto: kuřecí křidélka

Kuřecí křidélka, foto: Jana Kršiaková Minaříková, Topzine.cz

Co budete potřebovat:

1 kg kuřecích křídel

dvě lžíce plnotučné hořčice

jednu lžíci medu

šťávu z jednoho pomeranče

jednu až dvě feferonky (záleží na vás)

sůl

olej na smažení

První krok: příprava křidélek

Křidélka je potřeba nejprve upravit, proto vezměte jedno křídélko po druhém, zlomte jej ve špičce a poté odřízněte kost, na které se nenachází žádné maso. Takto upravená křidélka důkladně omyjte a poté osolte a nechte chvíli odpočinout.

Marináda

Mezitím si připravte marinádu. Smíchejte hořčici a med a dobře rozmíchejte, samozřejmě ochutnejte. Pokud máte raději sladší marinádu, přidejte med, v opačném případě přidejte hořčici. Poté vmíchejte šťávu z pomeranče, nasekané feferonky a trochu oleje, osolte a opepřete dle chuti (s pepřem to moc nepřehánějte). Vložte křidélka do marinády a důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude. Nechte marinovat v lednici několik hodin nebo přes noc.

Vyndejte maso z marinády (zbylou marinádu nevyhazujte!) a rozpalte pánev, vlijte trochu oleje a křidélka zprudka osmažte, aby se na povrchu zatáhla a uvnitř zůstala šťavnatá, pak vlijte do pánve zbylou marinádu a svařte ji na minimum. Až se marináda zredukuje, stáhněte plamen a přendejte ji i s křidélky do pekáče a pečte v rozpálené troubě dozlatova. Trvá to cca 25 minut.

Hotovo

Jako přílohu doporučujeme zeleninový salát a různé omáčky: pažitkovou, tatarskou… Záleží na vaší chuti.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept: Pikantní kuřecí křidélka