Menu
TOPZINE.cz

Recept na pečenou bramborovou kaši. Zamilujte si skvělou vůni a chuť

Máte rádi brambory na všechny způsoby a už nevíte, jak jinak a netradičně je připravit? Vyzkoušejte zapékanou bramborovou kaši s cibulkou, špekem a sýrem. Její dokonalá chuť vás nadchne.

Netradičně pečená barmborová kaše

Voňavá bramborová kaše v zapékacích mističkách pro jednoho vás dostane. Foto: Veronika Hricková, TOPZINE.cz

Brambory, zemáky, krumple nebo taky erteple jsou jednou z nejvýznamnějších zemědělských plodin. Oblíbené jsou hlavně svojí nenáročností na přípravu.

Nejvhodnější variantou na přípravu kaší jsou brambory typu C, které mají drsnější slupku a světlou dužinu, jsou škrobovité, moučnaté a po uvaření se rozpadají.

Potřebujeme:
5 středně velkých brambor typu C
1 vejce
10 g másla
1 dcl mléka
špek nebo slaninu
jarní cibulku
uzený sýr na posypání
sůl
drcený kmín

Brambory oloupeme a rozkrájíme na co nejmenší kousky (čím menší, tím rychleji uvařené). Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme drcený kmín.

Takto připravené brambory vaříme cca 30 min, dokud úplně nezměknou. Uvařené brambory scedíme, vložíme do mixéru a přidáme máslo a vlažné mléko. Vše mixujeme, dokud nevznikne nadýchaná kaše.

Čtěte také: Recept na Gnocchi s kuřecím masem a špenátem

Do rozmixované kaše přidáme celé vejce, aby byla hmota vláčnější. Předem připravené zapékací mističky naplníme kaší a zdobíme osmaženým špekem, cibulkou a nastrouhaným uzeným sýrem.

Zapékáme na 150°C asi 25 minut. Podáváme přímo v malých zapékacích miskách pár minut po upečení.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na pečenou bramborovou kaši. Zamilujte si skvělou vůni a chuť