Menu
TOPZINE.cz

Recept na legendární polévku Gazpacho

Kdo by neznal tuto španělskou kultovní polévku, kterou si proslulý Arnie Rimmer nechal pohotově přihřát? Nechte se inspirovat receptem připraveným společností Heinz ve spolupráci s kuchařem Filipem Sajlerem, kterého znáte z pořadu Kluci v akci, a zasedněte s námi k důstojnickému stolu!

FOTO: Gazpacho

Polévka gazpacho, Zdroj: Knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT

Množství na 4 – 6 porcí:

750 g kvalitních oloupaných rajčat,
nebo Heinz Tomato Frito – rajčatové pyré
s rostlinným olejem ochuceným osmahnutou
cibulkou a česnekem
1 salátová okurka (oloupaná)
1 kapie – čerstvá, dodá krásnou barvu
1 zelená paprika
4 plátky bílé veky
1 – 2 stroužky česneku
100 ml kvalitního olivového oleje
vinného octu trochu méně než oleje
sůl

Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Následně je oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré.

Všechny ingredience vložíme do mixéru a vyšleháme v hladkou polévku. Necháme dobře vychladit.

Gazpacho podáváme studenou s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na legendární polévku Gazpacho