Menu
TOPZINE.cz

Recept na karamelové řezy ze salka a Bebe sušenek. Vyzkoušejte ho

Skvělý dezert s neodolatelnou hořkosladkou vůní přímo vybízí k podávání při slavnostních příležitostech.  Je jednoduchý na přípravu a u stolu za něj sklidíte obdiv.

Karamel voní hořkosladce, někdy chutná po mandlích, rozplývá se a krásně se táhne. Existují dva druhy karamelu, a to mokrý a suchý. Suchý karamel získáme prostým rozpuštěním cukru.

Když do suchého karamelu po rozpuštění přilijeme trochu vody, vznikne jeho mokrá verze. Správná barva hotového karamelu je zlatohnědá až tmavě červenohnědá.

Na tento dezert karamel vyrábět nemusíme, stačí použít karamelové salko, které je připravené k okamžité spotřebě.

Ingredience

  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 1 dcl oleje
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g hladké mouky
  • 130 g vanilkových Bebe sušenek

Pudingový krém

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 g másla
  • 100 g cukru krupice

Karamelový krém

  • 1 karamelové salko
  • 250 g másla

Cukr a vejce vyšleháme, přidáme mléko, olej. Do této směsi přidáme hladkou moukou smíchanou s kakaem a kypřící prášek. Z ingrediencí vymícháme těsto, které vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme na 170°C asi 15 minut. Plech můžeme samozřejmě vyložit i pečícím papírem.

Pokračujeme s přípravou prvního krému. Do kastrůlku dáme mléko, pudingy a vanilkový cukr a vše dobře promícháme.

Recept na domácí karamel s ovocem a zeleninou: Tohle musíte vyzkoušet!

Necháme pudingovou směs zhoustnout a odstavíme. Průběžně mícháme, aby rychleji vychladla. Vyšleháme máslo s cukrem a postupně přimícháváme vychladlý puding. Směsí namažeme vychladlý korpus a poklademe na něj sušenky.

Čtěte také: Recept na banánovou bábovku

Na druhý krém si elektrickým šlehačem vyšleháme máslo společně s karamelovým salkem, které průběžně po malých částech přidáváme. Krém namažeme na původní vrstvu se sušenkami a dáme odpočinout do lednice. Necháme jej tam nejlépe do druhého dne, aby sušenky změkly a krásně nasály oba krémy.

Řezy můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami nebo čokoládovou polevou a porcujeme je podle tvaru sušenek.

Ohodnoťte tento recept:
4,3
Právě čtete

Recept na karamelové řezy ze salka a Bebe sušenek. Vyzkoušejte ho