Menu
TOPZINE.cz

Recept na jablečné bochníčky. Zkuste originální sváteční pečivo

Jablečná sezóna je v plném proudu, ale řekněme si na rovinu, že závin jako tradiční dezert už je trochu ohraný. Proto jsem se rozhodla, že upeču jablečné bochníčky. Zkuste je se mnou!

FOTO: Jablečné bochníčky

Jablečné bochníčky, Foto: Alena Menšíková, Topzine.cz

Tímhle sladkým dezertem můžete překvapit sobotní i nedělní návštěvu. Pokud vám tedy zbyde pár kousků na další den.

Co budete potřebovat:

500g polohrubé mouky
120g moučkového cukru
špetka soli
20g droždí
2,5dl vlažného mléka
60g másla nebo Hery
4 jablka
skořicový cukr podle chuti
1 žloutek

Nejdříve si zaděláme kvásek. Do poloviny vlažného mléka nasypeme lžičku cukru a rozpustíme droždí. Necháme chvíli odpočinout. Do vedlejší mísy si zatím nasypeme mouku a cukr. Potom přidáme kvásek, máslo a zbytek mléka. Všechno pořádně zpracujeme.

Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Mezitím si oloupeme jablka, nakrájíme je na kostičky a posypeme skořicovým cukrem. Po vykynutí si těsto na válu rozdělíme na 16 stejných kousků a z těch vyválíme malé placky. Na placky naskládáme kousky jablek, zabalíme a vytvarujeme bochníčky.

Ty položíme na plech s pečícím papírem a potřeme žloutkem. Pečeme na 200° dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme nejlépe s kávou.

U nás se po bochníčcích jen zaprášilo. Doufám, že budou mít stejný úspěch i ve vaší rodině.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na jablečné bochníčky. Zkuste originální sváteční pečivo