Menu
TOPZINE.cz
Cestování

¿Hablas español? ¡Sí, Tequila!

Redakce

Redakce

14. 8. 2010

Málaga - ŠpanělskoJet do zahraničí studovat jazyky dnes není žádný problém. Nabídek je nespočetně – stačí si jen vybrat jazyk a zemi, kam chcete jet. Takže co třeba španělština a město Málaga, které leží u moře na jihu Španělska? Jazykový kurz může začít.

Málaga - Španělsko

Málaga - Španělsko, Zdroj: Nikola Kratochvílová, Topzine.cz

Priorita číslo jedna – naučit se španělsky. Priorita číslo dvě – zažít léto plné čvachtání v moři a vymetání barů. Anebo naopak? Ani si nemusíte vybírat, obojího se vám tu dostane v plné míře. Jazyková škola je plná Španělů, kteří jsou rádi, že vás zajímá jejich jazyk. Třídy jsou malé, takže je vám věnován dostatek pozornosti. Není to nuda jako ve škole. Brzy přestanete vnímat, že na vás celou dobu mluví jinou řečí, než je vaše mateřština. Zvyknete si stejně rychle, jak rychle vplujete do příjemného kolektivu podobně naladěných mladých lidí. A navíc, tady nikdo pětky nerozdává. Profesoři jsou spíš jako vaši starší kamarádi, poradí vám, kam na dobré jídlo, kam do baru, kde jsou největší slevy (rebajas, rebajas!)  a ještě vás vybaví nepostradatelnou slovní zásobou, která se ve slušné mluvě neužívá.

Učebna v jazykové škole

Učebna v jazykové škole Sprachcaffé

Čtyři hodiny výuky denně, s intenzivním kurzem šest, utečou jako voda. A pak co s volným odpolednem? Málaga je téměř nejteplejším místem Evropy, takže v odpoledním žáru má smysl dělat jen dvě věci: ponořit se do vln, nebo do obrovského poháru zmrzliny. Pláže jsou skutečně rozsáhlé, ovšem zejména o víkendech plné lidí. Rozhodně si více osobního prostoru užijete ve všední den, kdy Španělé pracují a nezabírají tak místo na pláži. A pokud jde o zmrzlinu, obzvláštní lahůdkou je zmrzlina zvaná Tarta Abuela, pokud ovšem máte rádi nutelu.

Koupit zájezd můžete zde

Ve Španělsku se žije hlavně v noci

Po zábavném a aktivním dopoledni, před klidné a líné odpoledne se dostáváme k večeru. Teprve kolem deváté začínají obyvatelé Málagy žít, restaurace otevírají nejdřív po osmé a předtím nepotkáte na chodníku téměř živou duši. Jakmile ale slunce zapadne, pobřežní kolonáda i centrum města se zaplní a nabídnou mnoho možností, jak využít volný večer. Třeba výborné restaurace s mořskými plody, stánky se šperky a suvenýry, či bary hýřící koktejly. V centru se najde i pár tanečních klubů pro tancechtivé.

Pláž  v Málaze - Španělsko

Pláž v Málaze

Spát se chodí teprve k ránu. Zážitků za dva či tři týdny nasbíráte až až. A pokud se vás někdo zeptá, jestli jste se na tom jazykovém kurzu kromě věčného flámování alespoň něco ze španělštiny naučili, je tu jasná odpověď: „Sí, Tequila.“

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

¿Hablas español? ¡Sí, Tequila!